Echipa Națională a învins selecționata Lituaniei pe stadionul Ilie Oană

România a învins, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, cu scorul de 3-0 (1-0), selecţionata Lituaniei, în grupa a patra a Diviziei C a Ligii Naţiunilor.

,,Vreau să felicit jucătorii pentru felul în care au abordat meciul. Am jucat din nou fără spectatori şi vă spun sincer că e o stare destul de nasoală în rândul jucătorilor când ies pe teren şi trebuie să joace cu tribunele goale. Băieţii au înţeles că trebuie să aibă altă atitudine. Am surprins un pic în primul 11 jucând cu doi atacanţi, cred că mi-a ieşit destul de bine această alegere, pentru am avut mai multă prezenţă în careu. Mi-a plăcut cum au colaborat Keşeru şi Puşcaş, mijlocaşii centrali au făcut un efort extraordinar, la fel cei din bandă. În general, toţi jucătorii au jucat foarte bine, sunt foarte mulţumit de felul în care au arătat în multe momente. Mai avem unele probleme cu pasele în spate, spre portarul propriu, dar sperăm pe viitor să le eliminăm. Cei doi fundaşi centrali care au jucat în trecut sunt accidentaţi şi a trebuit să schimb. La acţiunea trecută am ales să-l aduc pe Tamaş pentru experienţă. Şi Moţi e un jucător care are experienţă, dar poate nu aşa multă la echipa naţională, mai mult la echipa lui de club. Dar azi a făcut un cuplu de fundaşi centrali foarte bun cu Săpunaru. Înainte de meci m-am gândit să-l bag pe Nedelcearu sau pe Paşcanu, dar am ales să joc cu cei doi datorită experienţei. Echipa Lituaniei e o echipă care joacă direct, pe mingi lungi şi i-am atenţionat pe fundaşii centrali la aceste acţiuni.Poţi obţine un rezultat de egalitate dacă mergi să câştigi. Dacă vom avea aceeaşi atitudine, acelaşi spirit în Muntenegru vom câştiga. Minuni au fost şi pot exista. Dacă lituanienii vor alerga atât de mult ca azi şi vor fi agresivi, de ce nu (n.r. – ar obţine un rezultat bun în Serbia)? Trebuie să ne pregătim pentru o finală. Avem pe bancă jucători care pot intra fără probleme în Muntenegru, o să mă gândesc foarte bine să văd ce jucători voi alege pentru a avea prospeţime şi mergem pentru a câştiga meciul”, a declarat Contra, la Pro TV.

Cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor, tricolorii ocupă locul doi în clasamentul grupei, cu nouă puncte, două mai puţine decât liderul Serbia. Sârbii întâlnesc însă în ultima etapă Lituania, care nu a obţinut nicio victorie, iar România, în deplasare, Muntenegru.

Related posts

Leave a Comment

Apreciaza-ne munca iar noi te rasplatim cu cele mai noi stiri !

close-link