XS Cafe da frisoane restaurantelor din Ploiesti!

Panica in randul patronilor de restaurante si cafenele din Ploiesti! Cea mai noua brasserie din oras, XS Cafe, a reusit sa ridice stacheta in domeniu dupa doar o saptamana de la deschidere!

Localuri cu peste 10-15 ani vechime, in care cu greu gaseai masa libera, au inceput sa se goleasca si sa intre in panica, dupa ce XS a inaugurat brasseria din centrul Ploiestiului. Si nu, nu e gluma. Cand ati vazut ultima oara terasa London House aproape goala, sambata seara? Va spunem noi, niciodata. La Vienna Cafe, aceeasi poveste. Pana ieri, concurentul direct al London House, era arhiplin si autosuficient. De vreo saptamana, clientii au inceput sa se rareasca si sa migreze vis-a-vis, la XS Cafe.

 

Stiti ce am mai observat? Ca la Vienna se schimba dusumele vechi de peste 10 ani, iar la London se schimba meniul deserturilor. De ce? Pentru ca XS a intrat pe piata cu cele mai bune prajituri pe care le-a servit vreodata vreo locatie-mamut. Si nu sunt singurele exemple: meniurile celorlalte restaurante din zona centrala au suferit modificari drastice, fiind adaugate noutati culinare. Altii au coborat preturile cand nici nu se punea problema de asa ceva.

Stiti ce inseammna asta? Ca incepem sa gandim practic, bazat pe trend-ul pietei si raportat la nevoia clientului. Nu la ce model de BMW si-ar dori patronul. Cam asa se intampla in tarile civilizate, unde afacerile sunt pe bune, marketing-ul la fel si unde supravietuieste numai cine tine pasul. Si de aici, intrebarea noastra pentru “gigantii” care s-au crezut stapanii ciorbei de burta: Ce ati asteptat, nene, 10 ani? Nu v-ati gandit ca lumea o sa se sature de tocanita si mici cu mustar?

 

Felicitari, XS Cafe! Felicitari echipei tinere, formata din oameni fara doctorat in afaceri, dar pasionati si dedicati! Suntem multumiti de schimbarile care au loc in oras dupa aparitia voastra, e un castig si pentru noi. Ati reusit sa bagati panica in niste carciumi cu pretentii de restaurant si sa le dati un reality check major.

 

Asta inseamna sa fii #influencer!

Related posts

Leave a Comment

twenty − 9 =