Disney pregătește o nouă versiune a filmului ,,Cocoşatul de la Notre Dame”

Gigantul Disney, care a obţinut mari succese de casă cu versiuni noi ale unor filme ca ‘The Jungle Book’ (‘Cartea Junglei’, 2016) sau ‘Beauty and the Beast’ (‘Frumoasa şi bestia’, 2017), va continua această strategie cu un ‘remake’ al filmului ‘The Hunchback of Notre Dame’ (‘Cocoşatul de la Notre Dame’), informează portalul Deadline citat joi de EFE.

Spre deosebire de filmul de animaţie din 1996, noul ‘The Hunchback of Notre Dame’ va fi un musical cu actori în carne şi oase. Disney a încheiat deja un contract cu scenaristul şi autor de teatru David Henry Hwang pentru a scrie scenariul viitorului lungmetraj, a cărui coloană sonoră va fi compusă de maeştrii Alan Menken şi Stephen Schwartz.

Josh Gad va fi protagonistul acestui remake, însă sursele citate de Deadline nu au confirmat dacă actorul va participa şi ca producător la viitorul proiect.

Ecranizare a romanului cu acelaşi nume a scriitorului francez Victor Hugo, filmul de animaţie ‘The Hunchback of Notre Dame’ prezintă povestea lui Quasimodo, un clopotar care trăieşte departe de ochii lumii, izolat în catedrala Notre Dame, de teamă să nu fie respins din cauza infirmităţii sale.

Filmul a avut încasări de 325 milioane de dolari în întreaga lume şi a avut şi o continuare, ‘The Hunchback of Notre Dame II’ (2002), care s-a comercializat în format video. De-a lungul acestui an Disney va continua să prezinte versiuni cu actori reali ale clasicelor sale filme de animaţie.

În martie va fi lansat un remake al ‘Dumbo’, în regia lui Tim Burton, cu Eva Green în distribuţie; în mai va avea loc premiera noului ‘Aladdin’, cu Guy Ritchie ca regizor şi Will Smith printre protagonişti, iar în iulie este aşteptat un remake la ‘The Lion King’, în regia lui Jon Favreau.

Related posts

Leave a Comment

3 × one =