Conducerea Spitalului Județean Slatina a dat copy-paste la o inițiativă a CJ Prahova

Inițiativă lăudabilă, dar la mâna a doua, a conducerii Spitalului Județean de Urgență din Slatina, deoarece campania demarată la inițiativa președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, încă din luna noiembrie 2018, a fost pusă în aplicare prima dată în Prahova.

Inclusiv afișele, reproduse de-a fir a păr, nu au fost trecute cu vederea de reprezentanții copy-paste de la Spitalul din Slatina, așa că aceștia necitând sursa ideilor și-au asumat întreaga campanie de stopare a corupției din spitale, ca fiind la prima mână.

Iată dovada: Campanie de stopare a corupției din spitale demarată de Consiliul Județean Prahova

Ce declară reprezentanții de la Spitalul din Slatina:

 

Consiliul Director al Spitalului Județean de Urgență Slatina a luat decizia de a lipi în unitate afișe prin care li se reamintește pacienților și aparținătorilor că personalul medical are un salariu decent pentru munca prestată și că nu ar avea nevoie de șpagă.

„Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!

Un medic câștigă între 16.000 și 30.000 lei brut.

Un asistent medical câștigă între 4.800 și 11.000 lei brut.

Un infirmier câștigă între 2.500 și 5.500 lei brut.

Un brancardier câștigă între 2.500 și 5.500 lei brut.

Lăsăm corupția să sufere, pe tine te vindecăm!“, stă scris pe afișul care a fost postat la intrarea în fiecare secție și care, pe alocuri, a și dispărut. Au fost, însă, tipărite suficiente exemplare, spune managerul spitalului, Cătălin Rotea, astfel încât afișele să poată fi înlocuite, iar mesajul să ajungă la pacienți, potrivit gds.ro.

„Sunt salarii mai mult decât rezonabile și meritate, de altfel, pentru munca pe care o desfășoară în spital, dar am vrut să încurajăm pacienții și aparținătorii să elimine acest obicei care se mai poate perpetua. Facem chestionar de feed-back pe aproape toate secțiile și într-un procent de 1-2%, nu știu exact cât raportează, au fost sesizări că a existat suspiciunea de condiționare a actului medical. Nu știu cât de relevante sunt cifrele, dar vrem să limităm acest fenomen care, cumva, s-a cronicizat în întreg sistemul sanitar. Nu voi ezita să iau măsuri disciplinare acolo unde sesizează pacienții sau aparținătorii“, a spus managerul.

Related posts

Leave a Comment

1 × 5 =