Ce medalii au obținut șahiștii ploieșteni la Campionatului Naţional de Şah pentru Echipe Mixte Juniori

În perioada 28 octombrie – 4 noiembrie, șase sportivi ai Clubului Sportiv Universitar Ploieşti și patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, au participat la cea de a X-a ediţie a Campionatului Naţional de Şah pentru Echipe Mixte Juniori (8, 10, 12 şi 14 ani), găzduit de Hotelul Parâng, din staţiunea Băile Olăneşti.

Echipa de șahiști a Clubului Sportiv Universitar Ploiești, a câștigat titlul naţional, cu jucătorii Cristian Stoian, Cristian Ștefan Şerban, Alexandra Ioana Pătru, Ana Cristina Coman, Alexia Iuliana Marin, căpitan fiind Constantin Țurlea.

CSU Ploieşti a încheiat cu 11 puncte, obţinând două victorii (3-1 cu CSM Ploieşti şi 4-0 cu ACS Speranţa Jucu) şi două remize (cu CSM Sighetu Marmaţiei şi cu CSM Bucureşti) în cele patru partide disputate.

Echipa CSM Ploiești a câștigat medalii de argint, cu jucătorii, Flavius Stroe, Anamaria Raţă, Andrei Raţă şi Carmen Dragomir, care au reuşit să ocupe locul al II-lea în clasamentul general la categoria „14 ani”, în condiţiile în care ultimii doi sportivi au doar 12 ani. De remarcat ar fi şi faptul că Anamaria Raţă (foto) a reuşit un procentaj de 100% la masa 1 a fetelor, cu 4 puncte din 4 posibile.

În cadrul evenimentului de la Băile Olăneşti s-au organizat şi turnee de şah blitz, iar la categoria 14 Cristian Stoian, de la CSU Ploieşti, a obţinut medalia de aur, câştigând toate cele şapte partide disputate.

În plus, clubul universitar a mai obţinut o medalie de bronz la turneul respectiv, prin Alexandra Ioana Pătru, care a ocupat locul al treilea la feminin, încheind cu patru puncte, fiind, totodată, pe locul al şaselea în ierarhia open din 20 de concurenţi.

Şahiştii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de antrenorul Nicolae Grigore, în timp ce jucătorii Clubului Sportiv Universitar Ploieşti au fost însoțiți de directorul Octavian Bădiceanu.

FOTO: CSM Ploiești

Related posts

Leave a Comment