Au existat oare armatele fantomă?

La 27 ianuarie 1785, în Silezia, în plin câmp, în faţa a vreo cincizeci de ţărani, a apărut deodată o unitate de infanterie dispusă pe trei coloane, în frunte cu doi ofiţeri purtând drapele roşii. La un moment dat, trupa s-a oprit şi prima linie a tras în direcţia ţăranilor care totuşi n-au auzit niciun zgomot.

După ce s-a risipit fumul, au apărut husarii călări, care au dispărut la fel de repede. Scena s-a repetat la 3 februarie, în faţa a patru sute de persoane şi din nou pe 15 februarie, în faţa a treizeci de persoane. De data aceasta a fost anunţat generalul Von Sass, care s-a deplasat îndată la faţa locului cu un detaşament.

Armata fantomă, care între timp dispăruse, şi-a făcut din nou apariţia imediat. Câte un ofiţer călare din fiecare armată s-a desprins, fiecare mergând în întâmpinarea celuilalt. Cel viu a interpelat fantoma care nu a răspuns, şi a vrut să tragă în ea, când deodată totul a dispărut.

Alte cazuri: o bătălie cumplită care a fost văzută de cinci ori în acelaşi loc în Anglia în 1642, la două luni după ce s-a petrecut într-adevăr. Trimişii lui Carol I al Angliei au izbutit chiar să recunoască printre luptătorii fantomă pe unii dintre cei care pieriseră acolo.

Alt caz, mai curios: în 1574 la Utrecht, cinci soldaţi din gardă, văd la orizont pe “la miezul nopţii o luptă înverşunată care în realitate avea să se desfăşoare abia după douăsprezece zile. În fine, mai recent ministrul apărării al “Graţioasei sale Majestăţi” Elisabeta II, a trebuit să deschidă o anchetă cu privire la lupta spectrelor, care are loc în fiecare 23 octombrie la Kleiton, într-o tabără a armatei, care serveşte drept depozit de muniţii.

P.S. Oare  aceste armate-fantome reprezintă dovada faptului că există “alunecări în timp”?

One Response to Au existat oare armatele fantomă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *