Atenție la ouăle pe care le mâncați!

Cu toții mâncăm ouă și indiferent de cum ne-ar plăcea să le consumăm, este important să știm dacă acestea sunt sau nu de calitate.

De cele mai multe ori, mâncăm ouă care nu provin de la găini sănătoase, ci provin de la păsări hrănite cu chimicale sau de la păsări care stau în spații improprii, fără lumină și aer proaspăt.

Nutrienţii care hrănesc o găină sănătoasă sunt transferați și în ou. Pentru a avea însă parte de toate acestea, este important ca găina să aibă spațiu în care să se miște, adică o curte mare, și aer proaspăt.

Cum deosebești ouăle bune de ouăle rele?

Densitatea și grosimea cojii

Dacă doar dacă apeși puțin mai tare coaja și se crapă, nu cumpăra marfa. Cu cât găina mănâncă mai sănătos, cu atât coaja este mai tare. Așadar, un ou ce provine de la o găină sănătoasă nu va crăpa foarte ușor.

Culoarea gălbenușului

Suntem obișnuiți să cumpărăm ouă al căror gălbenuș este destul de deschis la culoare, uneori chiar spre nuanța albulșului. Aceasta nu este chiar culoarea cea mai bună pentu un ou. Un gălbenuș de calitate va fi de un galben închis.

Textura gălbenușului

Trebuie să vezi dacă gălbenușul este gros și perfect rotund. Aceasta este calitatea principală a ouălor ce provin de la găini hrănite sănătos. Cu cât este mai rotund și mai gros, cu atât acesta este mai bogat în nutrienți.

Related posts

Leave a Comment

Apreciaza-ne munca iar noi te rasplatim cu cele mai noi stiri !

close-link